Terapia ABA, kinetoterapia, logopedia și înotul sunt esențiale pentru un copil cu autism, sunt șansa lui de recuperare. 

Din păcate, costurile lunare sunt uriașe (vreme de multi ani de zile) și puțini sunt părinții care dispun de sumele necesare. Ajuta un copil să aibă un viitor normal!

Orice suma contează: poate azi renunți la o cafea, mâine la un covrig, și în felul acesta ajuți un suflet nevinovat sa se adapteze în aceasta lume. Îl ajuți să devină un adult independent, pe picioarele lui, să nu depindă de sistemul social.

Orice contribuabil poate dispune direcționarea a 3.5% din impozitul pe venit, plătit statului, către orice organizație non-guvernamentală ‒ asociație, fundație etc. ‒ dorește. Această suma nu reprezintă o sponsorizare sau donație. Ea este, în esență, o parte a impozitului pe venit deja achitat, care poate fi direcționată de către fiecare cetățean în parte către entitatea dorită de acesta.Dacă doriți să sprijiniți Asociatia Zambeste din nou prin redirecționarea a 3.5% din acest impozit plătit statului pentru salariul din anul 2019, urmați în ordine pașii de mai jos, până la data de 15 MARTIE 2020.

 • Descărcați și tipăriți formularul precompletat cu datele Asociatiei “Zambeste din nou”
  • Pentru venituri obținute exclusiv din salariu sau din pensieFORMULARUL 230. Completați cu datele de identificare (pct. I), tipul de venit și semnătura. Restul rubricilor nu trebuiesc completate (se completează doar dacă este cazul).
  • Acum aveti posibilitatea de a pastra optiunea si pentru 2 ani consecutivi (2019 + 2020), bifand casuta din formular. Rezulta ca anul viitor nu mai trebuie sa completati un alt formular, redirectionarea se va face automat.
 • Depuneți formularul pana la data de 15 MARTIE 2018. Legea vă permite depunerea formularului prin mai multe metode:
  • Direct la registratura organului fiscal
  • Prin Poșta Română, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu. Potrivit legii este acceptată și adresa unde locuiește efectiv deponentul, în cazul în care aceasta este diferită de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal în România. Majoritatea oficiilor poștale lucrează de luni până vineri între 08:00 și 19:00, iar unele oficii poștale sunt deschise și sâmbăta, între 08:00 și 14:00.
  • Prin mijloace electronice de transmitere la distanță, potrivit legii (informatii suplimentare – AICI , declaratia 230 – AICI )
  • Puteti scana formularul completat si semnat , sa il trimiteti pe adresa de e-mail a asociatiei (contact@azdn.ro) sau la adresa georgianacristinacoman@gmail.com , urmand sa le depunem noi la ANAF,

O persoana juridică care își desfășoară activitatea în România poate redirecționa pâna la 20% din impozitul pe profit către Asociatia “Zambeste din nou”, prin incheierea unui CONTRACT DE SPONSORIZARE.

Sumele donate de contribuabili se scad direct din impozitul pe profit, dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:

 • sunt în limita a 0,5 % din cifra de afaceri
 • nu depășesc mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Cheltuielile cu sponsorizările care depășesc baremul de mai sus pot fi totuși înregistrate contabil sub formă de cheltuieli nedeductibile. Actul de sponsorizare va fi consemnat de către ambele părți pe baza documentelor ce atestă efectuarea sponsorizării.

Sponsorii Asociatiei “Zambeste din nou”, vor beneficia, pentru suma sponsorizată, de facilitățile prevăzute în Codul Fiscal al Romîniei, Titlul II, Capitolul II, Art. 21, alin. 4, lit. p.

TITLUL II: Impozitul pe profit.

CAPITOLUL 2: Calculul profitului impozabil.

Art. 21 : Cheltuieli

(4) p) cheltuielile de sponsorizare și/sau mecenat și cheltuielile privind bursele private, acordate potrivit legii; contribuabilii care efectueaza sponsorizări și/sau acte de mecenat, potrivit prevederilor Legii nr. 32/1994 privind sponsorizarea, cu modificările ulterioare, și ale Legii bibliotecilor nr. 334/2002, republicată, cu modificarile și completările ulterioare, precum și cei care acordă burse private, potrivit legii, scad din impozitul pe profit datorat sumele aferente, dacă totalul acestor cheltuieli îndeplinește cumulativ următoarele condiții: 1. este în limita a 0,5 % din cifra de afaceri; 2. nu depășeste mai mult de 20% din impozitul pe profit datorat.

Date de completare:

Denumire entitate non-profit: Asociatia Zambeste din nou

Cod de identificare fiscală a entității non-profit: 36767943

Cont bancar (IBAN): RO62BTRLRONCRT0364551701

Banca Transilvania, Bucuresti, Sector 1

Pentru mai multe informații și detalii privind formularele 200 si 230, contracte de sponsorizare sau donații, nu ezitați să ne contactati.